Nederländsk aktör bygger gigafabrik för batterier i Kina

Det nederländska energilagrings- och batteriföretaget Lithium Werks B.V. har inlett förarbetet inför bygget av en fabrik i den kinesiska staden Jiashan. Detta blir det första europeiska företaget som uppför en gigafabrik för batterier i Kina.

Gigafabriken blir på 60 hektar och från början kommer den att ha en produktionskapacitet på 8 GWh. Fabriken ska börja byggas under 2019 i samarbete med Jiashan Economic and Technological Development Zone.

– Tillsammans med våra kinesiska partners kommer vi att leverera välbehövliga energilagringslösningar för att underlätta en global övergång från fossila bränslen till ren energi, säger i ett pressmeddelande Kees Koolen, styrelseordförande i Lithium Werks.

I fabriken ska det produceras battericeller och system för litiumjonbatterier som kan användas för energilagring och för smarta nät, liksom för stora transportutrustningar och industriella applikationer.

Lithium Works har planer på att bygga ett flertal gigafabriker runt om i världen.

– Eftersom det tillkommer mer och mer energi med vindturbiner och solpaneler behövs det säkra, tillförlitliga och hållbara lösningar för energilagring som säkrar tillgången till el när det inte blåser eller när det inte är soligt, konstaterar Kees Koolen.

Han menar att det under de närmaste 30 åren kommer att behövas fabriker för litimjonbatterier runt om i världen med en kapacitet på över 10 000 GWh.

– Vår ambition är att vara ett av de ledande företagen inom detta område, avslutar Kees Koolen

Author: Admin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *